TRIALOG

Pojdi na "Potrebujem Pomoč"

Opa, rdeča zastavica!

Nasilje je zelo pogosto, raznoliko in za vsakega posameznika predstavlja drugačno izkušnjo. Kakšna pa je tvoja izkušnja? V kratkem kvizu preveri, koliko rdečih zastavic nabereš na podlagi svojega doživljanja.

Kviz

Koliko rdečih zastavic se ti pojavi?

Opa, rdeča zastavica!

1 / 13

Ali poznaš koga, ki je bil žrtev zasmehovanja zaradi svoje dobre lastnosti (npr. zelo razgledan, dobra v šahu, obiskuje plesne vaje, dobra v logiki)?

2 / 13

Ali si kdaj poskusil_a svoje prijatelje_ice prepričati, da ne bi sprejeli ali marali neke druge osebe samo zato, ker tebi ni všeč?

3 / 13

Ali si kdaj slišal_a, kako zasmehujejo tvojega sošolca_ko, a si se obrnil_a stran in se nisi vmešal_a?

4 / 13

Ali te je kak posameznik ali skupina fizično napadla zaradi neke tvoje lastnosti, na katero nimaš vpliva (npr. videz, starost, narodnost, spol, jezik)?

5 / 13

Ali si kdaj pristopil_a do sošolca_ke, iz katere_ga se drugi norčujejo, in se poskušal_a pogovoriti o tem, kaj doživlja?

6 / 13

Ali si kdaj namerno fizično obračunal_a z nekom z namenom, da bi ostali mislili, da si močnejši_a od njih?

7 / 13

Ali si že kdaj poskusil_a pomagati sošolcu_ki, ki je žrtev medvrstniškega nasilja, da prijavi nasilje, pove staršem, učitelju ali kateremu drugemu šolskemu delavcu?

8 / 13

Ali je kdo izmed tvojih bližnjih kdaj izvajal telesno, besedno ali socialno nasilje nad tabo, ker nisi želel_a deliti svojih stvari z njo_im?

9 / 13

Ali si že kdaj prijavil_a Instagram objavo nekoga, ki je objavil neprimerne fotografije ali videoposnetke tebe ali koga, ki ga poznaš?

10 / 13

Ali poznaš koga, ki je bil žrtev fizičnega, verbalnega ali spletnega nasilja zaradi poklica, ki ga opravljajo starši?

11 / 13

Ali si se kdaj počutil_a izključeno_ega iz določene družbe zaradi dejavnikov, na katere nimaš neposrednega vpliva (finančno stanje, socialno okolje, znanje tujega jezika ipd.)?

12 / 13

Ali si kdaj bil_a nasilen_a, bodisi fizično, verbalno ali na spletu, ker te je bilo strah in si se tako želel_a zavarovati, da drugi ne bi bili nasilni do tebe?

13 / 13

Ali poznaš koga, ki ga_jo je nekdo otipaval, kljub temu, da si tega sam_a ni želel_a?

Povej nam, kaj meniš o platformi!