TRIALOG

Pojdi na "Nudim Pomoč"

Mladi priporočajo mladim

Preglej priporočila drugih ali deli z nami svojega!

Podcast The Anxious Therapist

Priporočam vsem, ki bi radi izboljšali svoje počutje, tudi če nimajo težav v duševnem zdravju. Podcast vsebuje kratke epizode v angleščini, ki se dotikajo tem, s katerimi se v življenju srečamo vsi. Poleg vzbujanja sočutja do samega sebe in drugih ponudi tudi rešitve za konkretne situacije, v katerih se počutimo ujete.

 

Povezava:

in na drugih platformah, ki imajo podcaste.

 

Priporoča: Tjaša

Ti je priporočilo všeč?

Knjiga Milk and Honey

Rupi Kaur je v zadnjih letih postala izjemno znana avtorica. Kljub temu da so tudi ostale knjige vsekakor vredne branja, njen prvenec ostaja ena mojih ljubših knjig, h kateri se vedno znova vračam. Priporočam vsem, ki se včasih počutijo malce zmedene, ki veliko čutijo in to težje ubesedijo, ki iščejo notranji mir. Gre za poezijo, vendar je moderna in lahko razumljiva, tudi če sicer poezije ne beremo.

 

Spletna knjigarna (angleška, originalna različica) >

Spletni knjigarna (slovenski prevod) >

Izposoja >

 

Priporoča: Tjaša

Ti je priporočilo všeč?

Knjiga Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe

Zbirka desetih zgodb iz terapevtske prakse, ki jih opisuje avtor (in v katerih sam nastopa kot terapevt). Priporočam vsem, ki jih zanima duševno zdravje in/ali terapevtski poklic, pa tudi vsem, ki bi radi bolje razumeli ljudi okoli sebe. Avtor z izborom zgodb in načinom pripovedovanja izzove marsikatero čustvo, za katerega nismo niti vedeli, da je zakopano.

 

Spletna knjigarna >

Izposoja >

 

Priporoča: Tjaša

Ti je priporočilo všeč?

Serija Sex Education

Sledimo življenjem več srednješolskih likov, ko se spopadajo s prvimi spolnimi izkušnjami, odkrivanjem samega sebe, trenjem v odnosih s starši, željo po pripadnosti skupini sovrstnikov. Priporočam vsem mladostnikom, saj so vključene različne spolne identitete, spolne usmerjenosti in druge osebne okoliščine, prav tako pa so ponujeni odgovori na številna vprašanja, ki se jih pogosto bojimo (mladi vprašati, starši pa odgovoriti).

 

Več >

 

Priporoča: Tjaša

Ti je priporočilo všeč?

Serija Big Little Lies

Popolna življenja višjega razreda žensk v manjšem mestu so vse prej kot to; vključujejo pretekle dogodke, ki bi jih raje pozabile, medosebno zavist in odnose, v katerih je za zaprtimi vrati prisotno nasilje. Serija odlično prikazuje kompleksnosti tovrstnih odnosov in jo zaradi boljšega razumevanja intimno-partnerskega nasilja priporočam vsem, ki stari 18 let ali več.

 

Več >

 

Priporoča: Tjaša

Ti je priporočilo všeč?

Knjiga Darovi nepopolnosti

Ameriška profesorica Brené Brown je strokovnjakinja za sram in strah, ki je napisala že veliko odličnih knjig. Sprejemanje same_ga sebe, vključno s svojimi nepopolnostmi, od nas zahteva pogum in ranljivost. Knjiga Darovi nepopolnosti nas pri tem prijazno spodbuja in nas uči, kako se lahko prenehamo oklepati idej, kakšni bi »morali biti«, in se sprejmemo takšne, kot smo.

 

Spletna knjigarna >

Izposoja >

 

Priporoča: Mateja

Ti je priporočilo všeč?

Youtube kanal Therapy in a Nutshell

V poučnih, razumljivih in empatičnih videih nam terapevtka Emma McAdam pomaga na poti samospoznavanja, soočanja s stiskami, krepitve lastnega duševnega zdravja in skrbi za boljše medosebne odnose.

 

Priporoča: Mateja

Ti je priporočilo všeč?

Youtube kanal School of Life

Simpatični kratki animirani videi naslavljajo različne teme s področja psihologije in filozofije. Majhni zalogajčki introspekcije in samospoznavanja. 

 

Priporoča: Mateja

Ti je priporočilo všeč?

Oddaj svoje priporočilo!

Povej nam, kaj meniš o platformi!